Значај промоције науке

Средња стручна школа Душан Тривунац Драгош Сврљиг

Државна секретарка у Министарству просвете, науке и технолошког развоја проф. др Вера Дондур састала се представницима Центра за промоцију науке. У просторијама Министарства са државном секретарком су разговарали Немања Ђорђевић, директор ЦПН-а, Тијана Продановић, саветник за програме ЦПН-а, Добривоје Лале Ерић, руководилац међународног сектора и Слободан Бубњевић, координатор сектора комуникација.

На састанку је истакнут значај промоције науке за све делове друштва, а нарочито за научну заједницу. Посебно се разговарало о панелима експерата за изабране тематске истраживачке приоритете и о децентрализацији Центра помоћу Научних клубова и Научног камиона. Истакнут је и значај међународне сарадње пре свега кроз пројекат ОИР. Центар за промоцију науке је на састанку представио часопис „Елементи“ и нов Научни клуб.

Посебна пажња је поклоњена иницијативи државне секретарке Вере Дондур, да се у програму ЦПН-а нађе представљање младих доктора наука што ће бити реализовано у новом Научном клубу.

(Министарство просвете)

Добро дошли!

Средња стручна школа Душан Тривунац Драгош Сврљиг

Гимназија

Општи смер - (4 године)

Туристичко-хотелијерски техничар

Трговина, угоститељство и туризам - (4 године)

Машински техничар моторних возила

Машинство и обрада метала - (4 године)

Трговац

Трговина, угоститељство и туризам - (3 године)

Економски техничар

Економија, право и администрација - (4 године)